NaslovnaNaše uslugeImplantati

Implantati

Implantati

U slučaju nedostatka jednog ili više zuba potrebno je nadoknaditi te zube da se održi funkcija žvakanja i estetika. Dugotrajna bezubost dovodi do propadanja kosti i time se smanjuje mogućnost izrade bilo fiksnog (implantat, krunica, most) bilo mobilnog nadomjeska (zubna proteza) s kojim će pacijent biti zadovoljan. Kad se zubi nadomještaju fiksnim nadomjeskom kao što je krunica (kod nedostatka jednog zuba) ili mostom (kod nedostatka više zuba) potrebno je brusiti susjedne zube. Ugradnjom zubnih implantata nije potrebno brusiti susjedne zube što je prednost naročito ako su zubi zdravi (bez ispuna).

Osim nadomještanja jednog zuba implantatom, može se raditi nadomještanje većeg broja zuba izradom mosta na više implantata ili sidrenjem proteze na implantatima.

Što su zubni implantati

Zubni implantati su izrađeni od titana koji je biokompatibilan materijal koji kost prihvaća kao prirodni materijal. Površina implantata je obrađena da eliminira pojavu alergijskih reakcija i poboljša srastanje s kosti. Zubni implantati se integriraju u zubni luk tako da estetski i funkcionalno potpuno zamjenjuju prirodne

Implantati

Kako se ugrađuju zubni implantati

Zubni implantat se ugrađuje u kost na mjestu gdje nedostaje vaš zub. Sam operativni postupak se provodi pod lokalnom anestezijom, stoga je sam postupak bezbolan. Na implantat se ugrađuje vanjska nadogradnja (abutment) koja nosi krunicu. Ovisno o količini i tvrdoći kosti ugradnja nadogradnje tj. opterećenje implantata se može napraviti odmah u postupku ugradnje implantata ili naknadno nakon 3 – 6 mjeseci zarastanja. Ako se radi o prednjem zubu ili opterećenju implantata odmah nakon ugradnje pacijentu se stavlja fiksni ili mobilni provizorij koji će omogućiti odgovarajuću estetiku.

Nadogradnja koštanog grebena

U slučaju nedovoljne količine kosti za ugradnju implantata ili gubitka kosti zbog upalnog procesa radi se ugradnja umjetne kosti. Kao umjetna kost koristi se prirodna kost životinjskog porijekla ili sintetski materijal. Ugradnjom umjetne kosti može se postići dovoljan visina ili širina koštanog grebena za ugradnju implantata. U našem radu uspješno radimo različite vrste nadogradnje kosti i oblikovanje zubnog grebena gdje je to moguće napraviti. I za umjetnu kost i membrane koristimo najbolje materijale na tržištu koji nam omogućuju postizanje odličnih rezultata.

Implantati

Što nakon ugradnje

Nakon ugradnje implantata važno je održavanje dobre oralne higijene. Neadekvatna oralna higijena može uzrokovati infekciju gingive i kosti oko implantata i čak u nekim slučajevima dovesti do propadanja implantata. Nakon provedenog operativnog zahvata upoznati ćemo vas sa svim potrebnim postupcima kako održavati oralnu higijenu.

Zašto mi

U radu koristimo vrhunske Straumann implantate koji su najkvalitetniji implantati na tržištu i osiguravaju najbolje rezultate i uspješnost terapije.

Višegodišnje iskustvo i veliki broj ugrađenih implantata donio nam je oznaku ovlaštenog Staumann implant centra.

Implantati

Obratite nam se s povjerenjem i napraviti ćemo za vas plan terapije i ponuditi vam najbolje rješenje da vratimo osmjeh na vaše lice.