NaslovnaČlanak

Mezoterapija

Mezoterapija

MEZOTERAPIJA

Što je to?

Mezoterapija je primjena brojnih intradermalnih i subkutanih injekcija različitih bioaktivnih supstanci (vitamina, aminokiselina, farmaceutika, homeopatskih tvari…) u mikroskopskim količinama, korištenjem tanke igle, za liječenje medicinskih i kozmetičkih indikacija.

To je minimalno invazivna injekcijska tehnika koja se koristi u svrhu primjene aktivnih supstanci direktno u područje kože na koje treba djelovati. Tako se može obaviti ciljana lokalna terapija sa specifičnim depo efektom.

Estetska mezoterapija je medicinska tehnika kojom se aktivne tvari unose u kožu brojnim mikro-ubodima radi korekcije estetskih poremećaja kao što su: starenje kože, celulit, alopecija i dr.

Mehanička (fizička) stimulacija + farmakološki učinak otpine ili specifičnog koktela aktivnih tvari + mikro-doze otopine aktiviraju veći broj receptora u koži.

Kako izgleda tretman?

Koža se prvo dobro očisti (treba doći bez pudera i šminke) i dezinficira. Nakon toga se nanese anestetska krema da bi tretman bio ugodan.

Trajenje tretmana ovisi o vrsti otopine koja se injicira u kožu i o površini koja se tretira: od 15 do 50 minuta.

Po završetku se nanese zaštitna krema.

Što su aktivni sastojci?

-hijaluronska kiselina

-vitamini

-aminokiseline

-minerali

- PRP (vlastita plazma s trombocitima tj. faktorima rasta)

-farmakološki pripravci

Mezoterapijski tretman se ponavlja prema potrebi. U početku obično treba ponoviti 2-3 puta s razmakom od mjesec dana, a nakon toga ide održavanje jedanput godišnje.