NaslovnaNaše uslugeStomatološke usluge

Stomatološke usluge

Stomatološke usluge

Lijepi osmijeh

Zube koji nedostaju ili zube koji su estetski ili funkcionalno nezadovoljavajući nadomještamo protetskim nadomjeskom.

Ako je zub oštećen onda se može, da bi se zub sačuvao i zaštitio, na tom zubu napraviti zubna krunica. Kad nedostaje više zuba, a susjedni zubi su čvrsti i zdravi, može se napraviti zubni most. U tom slučaju potrebno je brusiti susjedne zube i na njih staviti estetski protetski nadomjestak. Zubna krunica ili most su fiksni protetski radovi koji se cementiraju na zube tako da su funkcionalno kao prirodni zubi. Izrađeni su od visoko kvalitetnih materijala kao što su keramika ili cirkon-keramike stoga udovoljavaju visokim estetskim zahtjevima.

Ako nemamo dovoljno susjednih zubi koji bi mogli nositi zubni most onda se može napraviti zubna proteza. Zubna proteza je financijski povoljnije rješenje koje i funkcijski i estetski može uspješno nadomjestiti zube koji nedostaju. Zubne proteze mogu, ovisno o broju i kvaliteti preostalih zuba, biti akrilatne ili metalne. Metalne proteze su manje, tanje i ugodnije za nošenje. Također zubi koji se stavljaju na protezu mogu biti različite kvalitete i estetike. Metalna proteza se može učvrstiti na susjedne zube vezama koje se ne vide.

Totalna zubna proteza koja nema stabilnost zbog npr. plitkog zubnog grebena može se učvrstiti sidrenjem na implantatima.

Stomatološke usluge

Estetski ispuni

Zubni karijes može dovesti do propadanja zuba zato ga je potrebno ukloniti i staviti ispun. Važno je da pacijent svakih 6 mjeseci posjeti stomatologa da se takav karijes može na vrijeme prepoznati. Dok je karijes u početnoj fazi, sam postupak čišćenja karijesa je brz i s minimalnom nelagodom za pacijenta.

Za zubne ispune koristimo najkvalitetnije kompozitne materijale. Kvalitetni kompozitni materijali imaju veću otpornost na pucanje, duže traju i rjeđe dolazi do promjene boje ispuna. Kompozitni ispuni imaju boju sličnu boji zuba tako da estetski lijepo izgledaju.

Stomatološke usluge

Liječenje zuba

Kada se karijes proširi u u unutrašnjost zuba, do zubne pulpe, može dovesti do infekcije i upale pulpe. Upala zubne pulpe može nastati ne samo kao posljedica velikog karijesa nego i kao posljedica traume ili loma zuba. Simptomi upaljene zubne pulpe su bol na hladno i toplo, pulsirajuća bol, bol na zagriz, oteklina, fistula.

Upaljenu zubnu pulpu je potrebno liječiti. Liječene se radi tako da se zubni kanal očisti od inficiranog zubnog tkiva i napuni biokompatibilnim materijalom. Čišćenje zubnog kanala se, ovisno o slučaju, radi posebnim ručnim ili strojnim instrumentima. Cijeli postupak je bezbolan jer se radi pod lokalnom anestezijom.

Stomatološke usluge

Zdrava gingiva

U privatnim ordinacijama Maje Ivanov i Davora Ivanov stavljamo naglasak na prevenciju i ranu intervenciju. Jako je važno da pacijent barem 1-2 puta godišnje dođe na čišćenje zubnog kamenca i poliranje zuba. Nakupljanje plaka i zubnog kamenca dovodi do upale gingive što se manifestira crvenilom gingive, otečenom gingivom, lošim zadahom i krvarenjem. Takva upala gingive može napredovati u parodontitis, rasklimanost i gubitak zuba. Zato je jako važno redovno pranje zuba, pravilno korištenje zubnog konca i tekućina za ispiranje usta.

Uz osobnu higijenu važno je i stručno skidanje tvrdih zubnih naslaga tj. zubnog kamenca. Profesionalno čišćenje radimo ultrazvučnim aparatima koji ne samo skidaju naslage s vidljivog dijela zuba nego i u subgingivnim područjima koja su teško dostupna. Nakon skidanja zubnog kamenca radi se poliranje koje će omogućiti da površina zuba bude glatka i smanjiti novo nakupljanje plaka i formiranje kamenca na zubu.

Stomatološke usluge