NaslovnaNaše uslugeEstetska medicina

Estetska medicina

Estetska medicina
Hijaluronski fileri
Botox
Mezoterapija
Lipoliza
ZO Skin Health

HIJALURONSKI FILERI

Što su hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina je prirodni sastojak naše kože. S vremenom se njena količina u tijelu smanjuje pa koža postaje manje vlažna, tanja i opuštenija. Hijaluronski fileri su biokompatibilini i prirodno se razgrađuju pa su alergijske reakcije izuzetno rijetke. Trajanje samog filera je obično od 6 do 12 mjeseci.

Za što se koriste

Postoje različite vrste hijaluronskih filera ovisno o području lica koje se tretira. Koriste se za:

 • popunjavanje bora
 • povećanje usana
 • ublažavanje podočnjaka
 • oblikovanje linije čeljusti
 • punjenje jagodica
 • pomlađivanje vrata, dekoltea i ruku
Estetska medicina

Kako izgleda tretman

Nakon pregleda i dogovora o željenom izgledu, koža se dezinficira i namaže sa anestetskom kremom ili se anestezira injekcijom (dental block). Nakon toga se aplicira željena količina hijaluronskog filera na određena mjesta. Za vrijeme tretmana možete u svakom trenutku na ogledalu provjeriti što je napravljeno. Trajanje samog tretmana ovisi o područjima koja se tretiraju i o količini hijaluronskog filera koji se koristi, od 30 do 60 minuta.

Upute nakon tretmana

Nakon tretmana se možete odmah vratiti svojim obavezama. Moguća je pojava crvenila kože, koje je kratkotrajno ili otoka i hematoma koji nestaju za nekoliko dana. Ne preporuča se korištenje sauna, intenzivno vježbanje i izlaganje suncu prvih 24 do 48 sati. Isto tako ne bi trebalo pritiskati tretirani dio i spavati na tom dijelu lica.

U slučaju bilo kakve nuspojave, možete nam se javiti ili doći na kontrolu.

Estetska medicina

BOTOX

Što je botox

Botox je neuromuskularni blokator, botulinum toxin. U medicini se koristi već dugi niz godina kao lijek u oftalmologiji, neurologiji i pedijatriji. Zadnjih dvadeset godina se najviše koristi u estetskoj medicini za uklanjanje i prevenciju bora.

Estetska medicina

Koristi se za:

 • uklanjanje bora (na čelu, oko očiju, između obrva, oko usana)
 • podizanje kuteva usana
 • gummy smile (kad se previše vide desni kod smijanja)
 • podizanje obrva
 • terapiju bruksizma (škripanja zuba)
 • prekomjernog znojenja (pazusi, ruke)
Estetska medicina

Kako izgleda tretman

Koža mora biti očišćena od šminke, zatim se dezinficira. Može se namazati koža s anestetskom kremom, ali to je rijetko potrebno jer se koriste vrlo tanke iglice koje se jedva osjete. Sam tretman traje vrlo kratko pa se može obaviti u pauzi i odmah vratiti na posao.

Estetska medicina
Upute nakon tretmana

Tretirano područje se ne smije pritiskati ni trljati u prva 24 sata da se toxin ne bi proširio na mjesta na kojima ga ne želimo. U prvih 3-4 sata se ne preporuča ići u ležeći položaj. Tretirani mišići se mogu slobodno koristiti.

U slučaju bilo kakvih nuspojava, možete nam se javiti ili doći na kontrolu.

Estetska medicina

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je metoda s kojom se vitamini, minerali, peptidi i hijaluronska kiselina injiciraju u površinske dijelove kože. Njome se koža revitalizira i vraća joj se elastičnost, tonus i sjaj. Tretira se koža lica, vrata, dekoltea i ruku.

Koristi se i za stimulaciju vlasišta, posebice mezoterapija PRP-om.

Estetska medicina

PRP

Mezoterapija PRP-om je terapija kože vlastitom plazmom. Faktori rasta iz trombocita stimuliraju stanice u koži te je tako pomlađuju, obnavljaju i zatežu.

SKINBOOSTERI

To su različite kombinacije aktivnih sastojaka koji sadrže vitamine, minerale, peptide i/ili hijaluronsku kiselinu. Stavljaju se površinski u kožu, nakon dezinficiranja i anesteziranja kože površinskim anestetikom. Koža je nakon terapije sjajnija, čvršća i zdravija.

Estetska medicina

PROFHILO

Profilo je izuzetno visok koncentrat hijalurona, koji se aplicira na samo pet točaka sa svake strane lica. Posebno je pogodan za stanjenu ili suhu kožu. Materijal se sam raspoređuje po cijelom licu, vratu, dekolteu ili rukama.

http://www.ibsanordic.com/therapeutic-areas/aesthetic-medicine/Profhilo.html

LIPOLIZA

Injekcijska lipoliza ili intralipoterapija je nekirurška metoda uklanjanja masnih naslaga tako da se lipolitik (deoksikolat) ubrizgava direktno u područje potkožnog masnog tkiva. Ova metoda je idealna za ljude koji paze na dijetu i vježbaju, ali ne uspijevaju ukloniti masne naslage sa određenih mjesta koja im smetaju.

Sam postupak je gotovo bezbolan i traje (ovisno o veličini tretiranog područja) oko 30 do 50 minuta. Nakon tretmana je potrebna kompresija elastičnim steznikom i u idućim tjednima limfna drenaža.

Može se ponavljati svakih 4 tjedna do željenog rezultata.

ZO SKIN HEALTH

Kod nas možete obaviti pregled i dobiti recept za najbolju medicinsku kozmetiku poznatog američkog dermatologa dr Zein Obagi - ZO Skin Health.

http://rozi-step.hr/zo-skin-health